Marco van Basten pleit: "Mooi als PSV in de Bundesliga zou spelen"

Marco van Basten
Marco van Basten Foto: © Pro Shots

Marco van Basten kan ook niet ontkennen dat PSV de beste van Nederland was tijdens het afgelopen seizoen. De Eindhovenaren vlogen in de Champions League echter uit het toernooi tegen Borussia Dortmund, dat zaterdagavond de finale speelde tegen Real Madrid.

"PSV was er gewoon heel erg dichtbij", begint Youri Mulder in de studio van Ziggo Sport rondom de Champions League-finale tussen Real Madrid en Borussia Dortmund. "Dat had ten koste van Dortmund moeten gaan, als Luuk de Jong die bal erin schiet... Dit had gewoon gekund. Wie weet waar PSV dan was geëindigd. Met deze goal waren ze doorgegaan."

Marco van Basten is het eens met zijn collega-analist. "In die wedstrijden was het verschil tussen PSV en Dortmund minimaal", zegt de voormalig topscorer van AC Milan. "Sterker nog, ik denk dat PSV meer de overhand had dan Dortmund. Daarom is het zo zonde dat je die kansen onbenut laat."

"Het zou mooi zijn als PSV bijvoorbeeld in de Bundesliga zou spelen: eens kijken wat je dan zou presteren. Dat geeft aan hoe verschillend het is. Feyenoord of Ajax in de Bundesliga zou ook super interessant zijn. De Duitsers hebben nu eenmaal een grote competitie, waar ze profijt van hebben. Los van het feit dat ze heel veel geld genereren en er zo heel grote clubs kunnen ontstaan. Dat hebben wij niet", aldus Van Basten.

Lees meer:
0 reacties