Marco van Basten lyrisch over PSV'er: "Hij was geen groot talent"

Marco van Basten bij zijn boekpresentatie
Marco van Basten bij zijn boekpresentatie Foto: © Pro Shots

Marco van Basten is het hele seizoen best kritisch op PSV, maar is wel onder de indruk van Luuk de Jong. De aanvoerder van de Eindhovenaren scoort aan de lopende band en is enorm belangrijk voor zijn ploeg. En dat ziet ook Van Basten.

"Ik vind hem ook de beste spits van Nederland", begint Van Basten zijn relaas bij Rondo van Ziggo Sport. "Het is ook de meest geroutineerde. In de loop van de tijd is hij steeds beter en rustiger geworden. En heeft hij meer kwaliteiten aan de bal. Hij heeft natuurlijk bij Sevilla en FC Barcelona gezeten en in die tijd is hij van een simpele spits een heel complete spits geworden."

"Een spits die momenteel alle records breekt", gaat de voormalig topschutter verder. "En dat vind ik wel heel erg mooi. Loon naar werken voor hem. Hij heeft in die jaren enorm zijn best gedaan, is goed geworden en profiteert daar nu optimaal van. Hij is begonnen bij De Graafschap en stond niet per se als talent te boek, maar hij heeft zich enorm ontwikkeld."

"Het is wel grappig, want overal hing er iets om hem van: is hij wel goed genoeg? Maar hij ging naar Sevilla en daar overleefde hij. Daarna naar FC Barcelona en daar overleefde hij ook. Hij komt terug naar PSV en ook daar doet hij het weer goed. Dat is toch wel knap", aldus Van Basten.

Marco van Basten
Marco van Basten blijft kritisch op PSV'er: "Dat is wat overdreven" Lees ook
Lees meer:
0 reacties