Marco van Basten blijft kritisch op PSV'er: "Dat is wat overdreven"

Marco van Basten
Marco van Basten Foto: © Pro Shots

PSV was ook de afgelopen speelronde weer eens te sterk voor de tegenstander. De Eindhovenaren wonnen met liefst 1-7 van PEC Zwolle en sloten daarmee de week van het Champions League-duel met Borussia Dortmund positief af. Joey Veerman was in beide wedstrijden één van de uitblinkers aan de zijde van PSV.

"In het begin had iedereen zijn twijfels", begint De Boer aan tafel bij Rondo van Ziggo Sport. "Kan hij die stap maken, kan hij wel in dat tempo mee. Elke keer maakt hij het toch waar. En de klasse die hij al had, met het passen, met dat gevoelige rechtervoetje van hem, dat wordt alleen nog maar beter."

Pierre van Hooijdonk noemde Veerman de beste speler van de Eredivisie, maar hier gaat Marco van Basten niet in mee. "Ik vind het een goede voetballer en ik vind dat PSV het goed doet, maar ik vind het wel wat overdreven allemaal", reageert de oud-spits. "Als je naar Dortmund kijkt, die doen het echt niet zo goed in Duitsland en je hebt de grootste moeite om 1-1 tegen ze te spelen."

"Je komt met een penalty nog terug. De goal die je tegen kreeg was ook een beetje lucky van hen. Hij (Veerman, red.) was goed, hij speelde een goede wedstrijd, zonder meer. Maar er wordt hier zo positief over PSV gesproken, dat je gaat denken dat het allemaal fenomenen zijn. Het gaat uiteindelijk in de top, in dit geval, om de Champions League. Dat ze kampioen worden, dat zit er wel dik in", aldus Van Basten.

Lees meer:
0 reacties