Marco Timmer over PSV-target: "Een ontevreden speler die weg wil"

Marco Timmer in het Philips Stadion
Marco Timmer in het Philips Stadion Foto: © Pro Shots

Marco Timmer ziet gelijkenissen in de transfer van Jerdy Schouten naar PSV en de fase waarin de club zich nu bevindt wat Sepp van den Berg betreft. De verdediger staat in de belangstelling van de Eindhovenaren, maar heeft het gigantische prijskaartje van 20 miljoen euro om zijn nek hangen.

"Zijn entourage heeft na zijn goede seizoen bij Mainz tegen mij gezegd dat er echt veel 'grotemenerenclubs' voor deze jongen zijn", vertelt de PSV-watcher van Voetbal International. Dat betekent echter niet dat PSV bij voorbaat al kansloos is. "Jerdy Schouten heeft dezelfde zaakwaarnemer als Van den Berg en met hem is hetzelfde gebeurd als wat ik nu zie. 

"Van den Berg heeft meteen na het laatste fluitsignaal kenbaar gemaakt dat hij wil vertrekken bij Liverpool", gaat Timmer verder. "Hij moet zich wel ontwikkelen. Dat kan hij in de Champions League doen en dat wil hij graag. PSV is een club waar hij alles zal gaan spelen en weer een volgende stap kan zetten. Wat je bij Schouten zag, is dat hij vanaf het begin duidelijk heeft gemaakt dat hij naar PSV wilde."

"Bologna zei toen: 'Ja, maar AC Milan wil meer betalen, zo'n twintig miljoen.' Daarop zeiden Schouten en zijn management: 'Maar ik wil naar PSV en nergens anders heen.' Van den Berg heeft eerst aangegeven dat hij weg wil en heeft aangegeven dat hij de transferprijs te hoog vindt. Daarmee krijg je een speler die ontevreden is en weg wil. Er is een goede club, die wil dit en dit betalen. Daar wil hij graag naartoe. En uiteindelijk zag je dat dat bij Schouten zijn vruchten afwierp, ook omdat Bologna het hem gunde", aldus Timmer.

Lees meer:
0 reacties