Marco Timmer: "De spelersgroep van PSV neemt hem niet serieus"

Marco Timmer in het Philips Stadion
Marco Timmer in het Philips Stadion Foto: © Pro Shots

Ruud van Nistelrooij is niet langer trainer van PSV. De voormalig international van Oranje is opgestapt omdat hij niet voldoende draagvlak binnen PSV voelt wat zijn positie binnen de club betreft. Van Nistelrooij is echter niet de enige die bekritiseerd worden in het Eindhovense.

Zo verdween de Spaanse 'Head of Methodology' Javier Rabanal al van de bank tijdens de wedstrijden van PSV. Volgens PSV-watcher Marco Timmer was dit al een teken aan de wand over de toenemende onvrede binnen de club. "Dat André Ooijer bekend maakte aan het eind van dit seizoen te stoppen ook", schrijft Timmer in Voetbal International. "Omdat het nog altijd niet bekend is of Fred Rutten wel doorgaat – die kans daarop lijkt zeer klein - kwam een afvaardiging van de spelersgroep recent in actie."

De spelers zagen Ooijer maar wat graag doorgaan en willen ook Rutten absoluut bij de ploeg houden. "In een gesprek met algemeen directeur Marcel Brands en de nieuwe technisch directeur Earnest Stewart uitten deze naar verluidt acht spelers hun zorgen", vervolgt Timmer. "De spelers gaven met hun pleidooi voor Ooijer en met name de zestigjarige Rutten een stevig signaal af, het was vooral ook een schreeuw om ervaring en voetbalkennis bij PSV 1 te houden."

Het gesprek zou echter niet alleen om Van Nistelrooij, Ooijer en Rutten zijn gegaan. Zo zou de spelersgroep ook niet hoog opgeven van een deel van de technische staf. "Het is bekend dat een deel van de selectie een groot deel van de staf als te licht beschouwt. Rabanal is daar een voorbeeld van, maar ook fysiektrainer Yannick van der Schee wordt niet altijd serieus genomen", aldus Timmer.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand