Marciano Vink pleit voor Oranje-wissel: "Veerman gedijt daarbij"

Marciano Vink in het Philips Stadion
Marciano Vink in het Philips Stadion Foto: © BSR Agency

Marciano Vink meent dat Oranje zich moet aanpassen tegen Frankrijk. De analist zou Xavi Simons en slachtofferen voor Jeremie Frimpong.

"Ik vind dat Oranje zich niet direct moet aanpassen", stelt Vink bij ESPN. "De enige verandering die ik zou maken is dat ik Frimpong zou laten spelen. Ik zou toch die Hernandez achterin proberen te houden. Boezem hem maar angst in."

Simons zou zijn basisplek dan moeten verliezen. "Frimpong heeft zoveel snelheid. Helemaal met het Franse team dat in de omschakeling eruit wil komen. Er staan er vier voorin die het spel maken. Hernandez die sluit bij. Het is toch lastiger als er dan één voorin staat die écht de turbo heeft", doelt Vink op Frimpong. "Hij kan het Hernandez heel zwaar maken."

Volgens Vink kan een basisplaats voor Frimpong positieve gevolgen hebben voor Joey Veerman. "Er is dan meer diepte aan de rechterkant. Veerman gedijt daarbij. Al dat korte werk en iedereen die maar in die ruimte komt met Simons, Memphis, Reijnders…Veerman moet iemand kunnen lanceren. Dan wordt zijn spel veel beter. Hij krijgt dan veel meer de ruimte. Men is bang dat hij dan die pass gaat geven, maar het veld wordt met name groter. Als tegenstanders kunnen opdrukken, dan heeft Veerman het lastig. Kan hij zijn ballen kwijt, dan krijg je een betere Veerman."

Lees meer:
0 reacties