Marciano Vink lyrisch: "Hij heeft PSV een nieuw elan gegeven"

Marciano Vink als analist van ESPN
Marciano Vink als analist van ESPN Foto: © Pro Shots

PSV beleeft een uiterst succesvol seizoen onder leiding van Peter Bosz. De hoofdtrainer kwam vorig jaar zomer pas naar Eindhoven, maar drukte meteen zijn stempel op de ploeg. En dat is ook Hans Kraay junior opgevallen.

"In het verleden hadden elftallen onder zijn leiding nog weleens een dipje", begint Kraay junior zijn oordeel over de huidige hoofdtrainer van PSV in een item van ESPN. "Maar dit seizoen is het in één rechte lijn omhoog gegaan. Hij heeft het echt fantastisch gedaan."

Ook Kenneth Perez is lovend. "Bosz is samen met de directie verantwoordelijk voor de selectie die bijna ongeslagen kampioen wordt, dan verdient hij daar ook de credits voor", reageert de Deense oud-PSV'er. "Als het niet gaat zoals verwacht, is de trainer de kop van jut. Dus als het wel goed gaat, moet je de trainer ook de credits geven."

"Hij heeft het hele team een nieuw elan gegeven", haakt Marciano Vink, een andere oud-PSV'er, in op zijn collega. "Hij heeft er intensiteit ingebracht. Als hij verder was gekomen in de Champions League was het helemaal een subliem seizoen geweest. Maar zeker in de Eredivisie heeft hij het gewoon fantastisch gedaan", aldus Vink.

Lees meer:
0 reacties