'Marcel Brands zou met de huidige rvc niet moeten willen werken'

Marcel Brands
Marcel Brands Foto: © Pro Shots

Marcel Brands heeft zichzelf bij PSV in en onmogelijke positie gemanoeuvreerd, zo stelt Voetbal International. Met zijn toelichting op het vertrek van John de Jong heeft de algemeen directeur zichzelf geen goede dienst bewezen.

John de Jong nam afscheid bij PSV nadat de raad van commissarissen het vertrouwen in hem had opgezegd. De Jong werd geslachtofferd nadat hij de wens van de rvc negeerde om Cody Gakpo of Ibrahim Sangaré te verkopen. De Jong werd in zijn beslissing gesteund door de voltallige directie.

Een dag na het vertrek van De Jong gaf Brands in een interview aan dat het niet verkopen van Sangaré of Gakpo niet de reden was voor het vertrek van De Jong. Brands gaf aan dat iedereen, inclusief de rvc, zeer content was met de zomerse transferperiode.

De onvrede omtrent John de Jong leefde volgens Brands al langer. Brands had echter geen idee waarom het contract van De Jong vorig jaar toch verlengd was. De algemeen directeur gaf aan dat de rvc hem, in de aanloop van zijn benoeming, niets verteld had over de onvrede omtrent het functioneren van De Jong.

Met De Jong verliest PSV de derde directeur binnen een jaar, nadat eerder Peter Fossen en Toon Gerbrands al plaats maakten. Het is inmiddels duidelijk dat rvc-voorzitter Robert van der Wallen en Ton van Veen de macht hebben gegrepen bij de Eindhovense club. Dit maakt dat Brands en de rest van de directie niet alleen geen status hebben, maar ook geen ruggengraat.

Als Brands bij PSV niet als een marionet wil blijven functioneren, zal hij tot de conclusie moeten komen dat hij niet meer zou moeten willen werken voor deze rvc die hem heeft voorgelogen en De Jong heeft laten sneuvelen.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand