Marcel Brands verklaart: "Hij stopt, maar niet omdat wij dat willen"

Marcel Brands is niet blij met het vertrek van trainer Ruud van Nistelrooij. De algemeen directeur vindt het pijnlijk dat de trainer PSV verlaat en zag het vertrek dan ook niet aankomen. Brands beseft dat hij een grote rol speelde in de aanstelling van Van Nistelrooij.

"Naast dat Ruud een clubicoon is, ben ik ook nadrukkelijk 'gewoon' met Ruud in contact", vertelt Brands op de persconferentie van PSV. "Hij heeft aangegeven dat hij, mede door mijn komst, de stap naar PSV 1 wilde maken. Daar sta ik tot de dag van vandaag achter. Het doet pijn dat iemand als Ruud van Nistelrooij de club verlaat. Naast een clubicoon is het ook gewoon een fijn mens."

Van Nistelrooij gaf in allereerste instantie aan niet klaar te zijn voor PSV 1, maar raakte enthousiast door Brands. "Ik heb hem niet omgepraat, want als ik dat kan dan had ik dat vanmorgen ook gedaan", reageert de bestuurder. "Ruud is enthousiast geworden en dat werden wij ook. John (de Jong, red.) ook, want John had hem de afgelopen jaren bij Jong PSV zien werken. Dan valt John weg, wat wij betreurd hebben en waar we voor zijn gaan liggen. Wij wilden, als directie, John niet weg hebben."

Ook het vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke zou Van Nistelrooij geïrriteerd hebben. "Het was bekend dat als er een bod zou komen, wij zouden meewerken aan een transfer", gaat Brands in op het vertrek van Gakpo en Madueke. "Dat was ook afgesproken met Cody en dat is ook gecommuniceerd met Van Nistelrooij. Na die transferwindow heb ik geprobeerd de druk van de ketel te halen, door aan te geven dat je door deze gebeurtenissen geen titel kunt eisen."

"Het was de visie van de club om met Ruud een traject in te gaan van een aantal jaren. Die situatie heb ik voorheen ook met Phillip (Cocu, red.) gehad. Dat was het eerste jaar ook geen groot succes. Het is gewoon heel erg jammer dat het zo gelopen is. Voor de club, maar ook voor Ruud als beginnende coach. Als je uiteindelijk terugkijkt, mag je niet eens klagen over het seizoen. We hebben de Johan Cruijff Schaal gewonnen, de KNVB Beker gewonnen, bijna alle topduels gewonnen en we staan drie punten voor op de tweede plaats. Daarin kunnen we geen verwijten maken naar Ruud. Toch gaat hij weg, inderdaad. Maar niet omdat wij dat willen", aldus Brands.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
8/03
Go Ahead Eagles
20:00
PSV
zo
17/03
PSV
20:00
FC Twente
za
30/03
NEC
16:30
PSV
di
2/04
Excelsior
20:00
PSV
za
6/04
PSV
18:45
AZ
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 23 66 65
2 Feyenoord 23 41 55
3 FC Twente 24 24 50
4 AZ 24 22 43
5 Go Ahead Eagles 24 6 37
6 NEC 24 9 36
7 Ajax 23 8 36
Bekijk de hele stand