Marcel Brands verklaart: "Hij stopt, maar niet omdat wij dat willen"

Marcel Brands is niet blij met het vertrek van trainer Ruud van Nistelrooij. De algemeen directeur vindt het pijnlijk dat de trainer PSV verlaat en zag het vertrek dan ook niet aankomen. Brands beseft dat hij een grote rol speelde in de aanstelling van Van Nistelrooij.

"Naast dat Ruud een clubicoon is, ben ik ook nadrukkelijk 'gewoon' met Ruud in contact", vertelt Brands op de persconferentie van PSV. "Hij heeft aangegeven dat hij, mede door mijn komst, de stap naar PSV 1 wilde maken. Daar sta ik tot de dag van vandaag achter. Het doet pijn dat iemand als Ruud van Nistelrooij de club verlaat. Naast een clubicoon is het ook gewoon een fijn mens."

Van Nistelrooij gaf in allereerste instantie aan niet klaar te zijn voor PSV 1, maar raakte enthousiast door Brands. "Ik heb hem niet omgepraat, want als ik dat kan dan had ik dat vanmorgen ook gedaan", reageert de bestuurder. "Ruud is enthousiast geworden en dat werden wij ook. John (de Jong, red.) ook, want John had hem de afgelopen jaren bij Jong PSV zien werken. Dan valt John weg, wat wij betreurd hebben en waar we voor zijn gaan liggen. Wij wilden, als directie, John niet weg hebben."

Ook het vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke zou Van Nistelrooij geïrriteerd hebben. "Het was bekend dat als er een bod zou komen, wij zouden meewerken aan een transfer", gaat Brands in op het vertrek van Gakpo en Madueke. "Dat was ook afgesproken met Cody en dat is ook gecommuniceerd met Van Nistelrooij. Na die transferwindow heb ik geprobeerd de druk van de ketel te halen, door aan te geven dat je door deze gebeurtenissen geen titel kunt eisen."

"Het was de visie van de club om met Ruud een traject in te gaan van een aantal jaren. Die situatie heb ik voorheen ook met Phillip (Cocu, red.) gehad. Dat was het eerste jaar ook geen groot succes. Het is gewoon heel erg jammer dat het zo gelopen is. Voor de club, maar ook voor Ruud als beginnende coach. Als je uiteindelijk terugkijkt, mag je niet eens klagen over het seizoen. We hebben de Johan Cruijff Schaal gewonnen, de KNVB Beker gewonnen, bijna alle topduels gewonnen en we staan drie punten voor op de tweede plaats. Daarin kunnen we geen verwijten maken naar Ruud. Toch gaat hij weg, inderdaad. Maar niet omdat wij dat willen", aldus Brands.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand