Marcel Brands: "Ruud wist daar op dat moment totaal niks van"

Ruud van Nistelrooij werd deze zomer aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van PSV, terwijl hij eerder liet weten nog niet klaar te zijn voor de baan. Marcel Brands heeft veel met de oud-spits gepraat.

"Ruud belde mij eigenlijk vlak voordat ik de beslissing nam om terug te keren naar PSV. Ruud wist daar op dat moment totaal niks van", vertelt Brands bij PSV TV. "Ruud belde op om een keer koffie te drinken als ik in Nederland zou zijn. Toen heb ik hem eigenlijk gezegd wat er speelde. Toen was hij eigenlijk heel erg verrast."

Van Nistelrooij liet na het gesprek met Brands weten dat hij 'wankelde' over de volgende stap in zijn carrière. Waar hij eerst dacht aan een extra seizoen Jong PSV, begon de vacature bij het eerste elftal toch te kriebelen. "Toen heb ik John de Jong gebeld en Robbert van der Wallen van de rvc ingeschakeld. Het balletje is toen gaan rollen en we hebben gesprekken met elkaar gehad."

Er gingen verhalen dat Brands de nieuwe hoofdtrainer overgehaald zou hebben, maar zo ziet hij dat zelf dus niet. "Eigenlijk heel relaxed, ongedwongen en helemaal niet gefocust van 'jij moet de nieuwe trainer worden'. Ik vind ook dat zoiets uit hemzelf moet komen. Hij moet die knoop doorhakken en de beslissing nemen of hij het wilt."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Excelsior -
-
PSV -
wo 31 aug. 2022, 18:45
Eredivisie
PSV -
-
FC Volendam -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
za 10 sep. 2022, 21:00
Eredivisie
PSV -
-
RKC Waalwijk -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
Feyenoord -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 2 6 6
2 PSV 2 6 6
3 Excelsior 2 4 6
4 FC Twente 2 4 6
5 AZ 2 3 6
Bekijk de hele stand