Marcel Brands over vertrokken PSV-icoon: "Daar baal ik toch van"

Marcel Brands
Marcel Brands Foto: © Pro Shots

Het zijn gouden tijden voor PSV. De Eindhovenaren wonnen tot dusver alles in de Eredivisie en ook in de Champions League werd overwind. Vorig seizoen stond Ruud van Nistelrooij voor de groep in Eindhoven en onder zijn leiding werd de tweede plast behaald.

"Ja, ik was verbijsterd dat hij stopte", vertelt Brands aan Voetbal International. "We spraken continu en soms kwamen er twijfels naar voren. Ruud kan vrij impulsief zijn. Op 1 maart nam Earnest Stewart het van me over en konden we vol naar het nieuwe seizoen toe gaan werken. Toen werd de twijfel weggenomen. Daarom waren we ook zo verrast."

"Of ik sindsdien nog met hem heb gesproken? Jawel, en ook met Rodger Linse (vriend en zaakwaarnemer van Van Nistelrooij, red.) heb ik geëvalueerd. Ik vind het nog steeds jammer. Bij ons is er nooit een gesprek geweest waarin aan de orde is gekomen dat wij ontevreden zouden zijn over Ruud. Maar ja. Als ik het gevoel heb dat ik een ander alle steun geef, dan kan die ander toch de perceptie hebben dat het niet zo is. Dat is soms moeilijk in te schatten. Het zal aan ons allebei hebben gelegen. Daar baal ik dan toch van."

"Een jonge coach moet je de tijd geven. Dan kan je je niet alleen focussen op het kampioenschap. Het idee was om in drie jaar iets op te bouwen, net als met Phillip Cocu toen. Wij verloren in de eerste seizoenshelft vier keer, maar na de winterstop werden we stabieler en verspeelden we niet veel punten meer. Dat leek op de periode Cocu, toen we in het tweede jaar kampioen werden. Uiteindelijk heeft hij het prima gedaan. Misschien is vorig seizoen al de basis gelegd", aldus Brands.

Lees meer:
0 reacties