Marcel Brands over grote PSV-transfer: "Maar het is niet gelukt"

Algemeen directeur Marcel Brands in het Philips Stadion
Algemeen directeur Marcel Brands in het Philips Stadion Foto: © Pro Shots

Marcel Brands maakte in zijn carrière als voetballer en bestuurder al de nodige spelers meegemaakt. De algemeen directeur van PSV denkt door zijn ervaring wel te kunnen inschatten welke spelers uiteindelijk goede trainers worden en ziet ook de nodige potentie in een PSV'er.

"Als je naar voetballers kijkt, zie je wel vaak of er potentieel een goede trainer in zit", vertelt Brands in de podcast De Beslissers. "Voor wie dat in de huidige PSV-selectie geldt? Ik denk dat André Ramalho een goede trainer zou kunnen worden. Ik weet niet of Jerdy Schouten op dit niveau zou willen trainen, maar die heeft absoluut het inzicht en leest het spel."

"Maar soms verrassen mensen je. Bij Dick Schreuder had ik niet verwacht, maar die heeft echt een visie ontwikkeld. Petje af. Dus je ziet het niet altijd aankomen", gaat de bestuurder verder. "En zo is het ook met spelers. Een van de grotere transfers die ik hier gedaan heb, was Adam Maher."

"Ik heb nog nooit zoveel enthousiasme gezien bij de fans, maar het is toch net niet gelukt. Terwijl ik nooit twijfel had of hij zou slagen. Hij was achttien jaar en zat al bij het Nederlands elftal...", aldus Brands.

Lees meer:
0 reacties