Marcel Brands ontkent: "We hebben Van Nistelrooij 100% gesteund"

Marcel Brands kan zich niet voorstellen dat Ruud van Nistelrooij zich in de steek gelaten heeft gevoeld door de PSV-directie. De algemeen directeur denkt dat zowel hij als technisch directeur Earnest Stewart volledig achter de trainer heeft gestaan.

"We hebben dinsdagavond nog een gesprek met Ruud gevoerd, op initiatief van Ruud", vertelt ook algemeen directeur Marcel Brands. "Dat was een goed gesprek waaruit de afspraak kwam om vandaag gezamenlijk de selectie toe te spreken, dingen te delen en de volledige focus op AZ te richten. Dat problemen (h)erkend waren en dat de oplossingen na het seizoen gezocht zouden worden. Dat is er in de laatste 24 uur gebeurd."

Brands herkent zich niet in het verhaal dat Van Nistelrooij geen steun zou hebben gevoeld vanuit de directie. "We hebben zeker wel de 100% steun aan Van Nistelrooij gegeven", gaat de directeur verder. "Ik kan me niet voorstellen dat hij vindt dat we niet alles hebben geprobeerd om met Ruud verder te gaan. We hebben alleen maar gesproken over hoe de staf er volgend jaar uit zou zien en welke spelers we gaan aantrekken. Er is geen seconde gedacht om niet verder te gaan met Ruud."

"Toen ik gisteravond na ons gesprek om 21.00 / 21.30 uur naar huis reed, had ik deze situatie niet kunnen bevroeden", vervolgt Brands. "We gingen met een goede intentie uit elkaar. Ik had ook totaal niet het gevoel dat het gesprek een verkeerde intentie had. We zouden vandaag met z'n drieën voor de groep gaan staan en het seizoen afmaken."

"Ik ben vanochtend om 09.00 uur begonnen met een personeelsbijeenkomst, maar als ik dit had kunnen voorkomen, dan had ik daar niet gestaan. Toen Earnest mij dit mededeelde ben ik meteen weggegaan, maar toen had Ruud de boodschap al overgebracht aan de spelers en de staf. Toen heb ik nog lang met Ruud gesproken, maar de beslissing was al genomen. Hij vond dat het draagvlak weg was, maar dat was in onze ogen niet aan de orde", besluit Brands.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand