Marcel Brands meelevend: "Ik ben niet iemand die lacht om Ajax"

Marcel Brands bij de huldiging van PSV
Marcel Brands bij de huldiging van PSV Foto: © BSR Agency

Marcel Brands vierde afgelopen zondag en maandag de landstitel met PSV. De bestuurder van de Eindhovense club koestert de succesmomenten, want ook hij weet dat er veel kan gebeuren binnen een BVO. En dat heeft Ajax dit seizoen aan den lijve ondervonden.

"Natuurlijk doet dat me iets", vertelt Brands tegenover Voetbal International. "Ik had een goede relatie met Edwin (voormalig Ajax-directeur Edwin van der Sar, red.) en ik weet hoeveel druk er op hem komt als dit soort dingen gebeuren. Dan heb je als collega echt wel met hem te doen. Ik ben niet iemand die lacht om Ajax, omdat daar allerlei dingen misgaan."

"Ik weet dat er veel kan gebeuren in een voetbalbedrijf", gaat de algemeen directeur van PSV verder in het weekblad. "Ik ken daar niet alle ins en outs. Maar ik vraag me wel af: hoeveel mensen zijn daar in het belang van de club en hoeveel in het belang van zichzelf bezig? Als je voor een club werkt, moet je jezelf wegcijferen voor het clubbelang."

"Ik ben nu geen kampioen, hè. De spelers, de trainers en de club worden kampioen. Ik ben trots op alle medewerkers. En ik ben er een onderdeeltje van geweest. Niet meer dan dat. We moeten het niet groter maken dan het is", aldus Brands.

Lees meer:
0 reacties