Marcel Brands legt uit: "Bosz vroeg of we hem wilden steunen"

Marcel Brands op De Herdgang
Marcel Brands op De Herdgang Foto: © BSR Agency

Peter Bosz kent een goed eerste seizoen bij PSV. De hoofdtrainer is in zijn eerste seizoen twee wedstrijden voor het einde al kampioen geworden. In gesprek met Voetbal International spreekt algemeen directeur Marcel Brands over Bosz. 

"Door het onverwachte vertrek van Ruud van Nistelrooij moesten we heel snel schakelen", vertelt Brands over de aanstelling van Bosz. "Woensdagochtend was dit duidelijk, donderdag hebben we de gehele dag als directie bij elkaar gezeten. Peter was de eerste en enige kandidaat voor ons. Die heb ik daarna gebeld, we kennen elkaar goed. Ik heb hem gevraagd of hij geïnteresseerd was in een gesprek. Met Earnie ben ik zaterdag naar hem toe gereden. We hebben er drie, vier uur gezeten, Peter uitgelegd hoe wij de dingen zien en hij was eigenlijk direct heel enthousiast."

"Ons verhaal richting hem was dat er een goede selectie stond, dat we middelen hadden om de selectie te versterken, dat we ambitie hebben en dat we de Champions League in wilden", gaat hij verder. "We hebben de organisatie uitgelegd en verteld hoe wij over de Academy denken. We hebben ons huiswerk gedaan in die twee dagen om duidelijk te maken waar PSV staat, wat de goede dingen zijn en waar we kunnen verbeteren. Na het weekend kwam al heel snel het bericht van Peter dat hij een tweede gesprek wilde."

"We hebben uitgelegd wat het DNA van de club is en dat zijn manier van voetballen ons en onze fans daarbij aanspreekt. Dominant, aanvallend voetbal. Peter zei wel dat er volgens de media risico in die manier van spelen zit en vroeg ons of wij bereid waren hem te steunen. Die kant moeten wij ook durven zien. Maar zo kennen we Peter en met zijn filosofie is hij succesvol geweest."

"Uiteindelijk was het ook de intentie van Ruud (Van Nistelrooij red.) om hier naartoe te groeien", vervolgt de algemeen directeur. "Naar een systeem met veel druk zetten. In die ontwikkeling paste Bosz dus prima. Wij hadden wel zoiets dat na een beginnende trainer een ervaren coach hierin wel een voordeel zou zijn. De gesprekken daarover liepen heel snel heel goed. Wij hebben daarna ook snel aan Peter gevraagd: Gaan wij wat betreft jouw eigen opties concurreren met Ajax? Hij gaf al snel aan dat dit niet het geval was. Voor ons was Peter de eerste en de beste kandidaat. Dan ga je niet ook met anderen praten, dat vind ik zo raar."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
PSV
21:00
RKC Waalwijk
zo
18/08
Heracles Almelo
12:15
PSV
za
24/08
Almere City
20:00
PSV
zo
1/09
PSV
16:45
Go Ahead Eagles
za
14/09
PSV
21:00
NEC
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 NAC Breda 0 0 0
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
Bekijk de hele stand