Marcel Brands: "Ik heb hemel en aarde bewogen om hem te halen"

Marcel Brands is bezig aan zijn tweede periode bij PSV. De bestuurder van de Eindhovenaren vertrok in 2018 naar het Engelse Everton en daar hoopte Brands een onervaren trainer aan te trekken.

"Ik heb bij Everton een jonge trainer willen halen, maar toen hield de eigenaar het tegen", blikt Brands terug in de podcast De Beslissers. "Ik heb hemel en aarde bewogen om Mikel Arteta naar Everton te halen. Ik ben de hele avond bij hem thuis geweest en was ervan overtuigd dat hij de juiste man kon zijn. Wat ik in hem zag? Een toptrainer. Toen was hij nog assistent bij Pep Guardiola."

"Ik hoorde alleen maar positieve dingen, ook binnen de club over toen hij nog speler was", gaat hij verder. "Sommige trainers zie je geboren worden, ik heb met Erik ten Hag, Alfred Schreuder en Peter Bosz gespeeld. Daarvan weet je gewoon dat het trainers worden. Dat zag je ook met Mikel Arteta. Toen ik die avond bij hem thuis was, werd ik zo enthousiast. Hij was zo goed voorbereid."

"De passie kwam uit z’n mond, z’n ogen en zijn oren in alles waar hij over sprak. Toen dacht ik echt: dit is een trainer, maar wel voor de lange termijn. Die gaat ons niet in de eerste vijf wedstrijden vijftien punten opleveren. Maar de eigenaar durfde het niet aan met een jonge trainer. Toen heb ik gevraagd of hij dan wel naar die presentatie wilde luisteren, maar dat wilde hij niet. Dat vond ik jammer. Toen koos Arteta daarna voor Arsenal", aldus Brands.

Lees meer:
0 reacties