Marcel Brands herinnert: "Een prachtige man, altijd op de financiën"

Heel PSV moest in 2023 afscheid nemen van Thijs Slegers. De perschef van de Eindhovenaren streed een oneerlijke strijd tegen zijn ziekte, maar kwam desondanks in actie om donoren te werven.

"Ik heb het tijdens de kerstborrel nog aangehaald, hoe mooi de avond was met bloedverwanten", vertelt algemeen directeur Marcel Brands bij PSV TV. "Daar zat Thijs natuurlijk doodziek, maar hij hield het de hele avond vol. Ongekend. En zes weken later moesten we hem wegbrengen. Dat moment raakte iedereen diep, maar ook dat zijn kist hier in het stadion stond. Dat we als collega's, maar ook als supporters... Dat geeft toch aan wat voor club we zijn."

Ook Wim van der Leegte wordt benoemd. De oud-topman van VDL overleed in november 2023. "Een prachtige man", zegt Brands. "Altijd op de financiën. De mooiste anekdote die ik kan vertellen is dat wij dit jaar hadden begroot op vier punten in de Champions League. Dat is niet de ambitie, maar puur financieel gezien."

Dat wist Wim ook en toen wonnen we van Lens en hadden we vijf punten. Toen kwam ik hem tegen op de gang, gaven we elkaar een knuffel en zei hij: 'Marcel, even de begroting bijstellen, hè!' Dat was Wim ten voeten uit", aldus Brands.

Lees meer:
0 reacties