"Marcel Brands heeft Van Nistelrooij daarin onvoldoende gesteund"

Marcel Brands
Marcel Brands Foto: © Pro Shots

Na het opstappen van Ruud van Nistelrooij moet PSV op zoek naar een nieuwe trainer. Van Nistelrooij zou al meermaals op het punt van opstappen hebben gestaan, maar ging uiteindelijk toch door. Tot woensdagochtend. PSV-watcher Marco Timmer denkt dat de voormalig trainer beter gesteund had kunnen worden door algemeen directeur Marcel Brands, die niet sterk voor de trainer is gaan staan.

"Marcel Brands als algemeen directeur is nog geen succes in zijn eerste jaar bij PSV", vertelt Timmer in een video-item van Voetbal International. "Het is ook geen job van alleen maar handjes schudden en lintjes doorknippen. Je moet harde beslissingen nemen, maar ook aanvoelen wat je wanneer moet doen. Dat is tot op heden nog geen succes geweest. En nu is het, na Mark van Bommel en John de Jong, Ruud van Nistelrooij... Weer een clubicoon beschadigd."

"John de Jong had voor hem heel veel kunnen betekenen", gaat Timmer verder. "Maar die technisch directeur, met wie hij alles samen heeft gedaan, is hij kwijt. Marcel Brands heeft al veel op zijn bordje liggen, maar hij heeft Van Nistelrooij daar onvoldoende in gesteund. Hij heeft zich erg alleen gevoeld. Het heeft tot 1 maart geduurd tot hij weer een technisch directeur had."

Daarnaast somt Timmer nog een aantal redenen op voor het vertrek van Van Nistelrooij. Zo rommelt het in de staf, vertrokken Cody Gakpo en Noni Madueke in de winterstop en kwam perschef Thijs Slegers te overlijden. "Alles bij elkaar heeft ervoor gezorgd dat hij in heel moeilijke omstandigheden heeft moeten werken. Dat hij zelf beslist van: 'hier leen ik me niet meer voor', is misschien nog wel te begrijpen ook", aldus Timmer.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand