Marcel Brands: "Er moet een echte voetbalbaas zijn, dat is hij"

Algemeen directeur Marcel Brands in het Philips Stadion
Algemeen directeur Marcel Brands in het Philips Stadion Foto: © Pro Shots

Earnest Stewart is nu een jaar actief als technisch directeur bij PSV. In gesprek met Voetbal International spreekt Marcel Brands over zijn kwaliteiten. 

"Toen John de Jong wegviel, hebben we ons de vraag gesteld hoe we het wilden gaan invullen", begint Brands. "John had heel duidelijk aangegeven wat hij van het totale pakket wilde doen. En sommige stukjes namen Toon Gerbrands, Ernest Faber en Jan Vennegoor voor hun rekening. Earnie wilde meer zelf aan alle touwtjes trekken, zoals ik het vroeger ook deed. Daar waren we als directie ook een voorstander van."

"Er moet een echte voetbalbaas zijn. Dat is hij", gaat hij verder. "Ik denk ook dat hij dit beheerst, met mijn steun en ervaring op de achtergrond. Earnest is er altijd, hij werkt zich een slag in de rondte en is super betrouwbaar. Vanaf de eerste gesprekken dachten wij: Hij past bij de club. Een paar maanden geleden vroeg ik hem of hij de juiste keuze had gemaakt. Dat is het geval. Zijn familie voelt zich daarnaast happy en welkom. Dat vinden wij binnen PSV ook belangrijk. Het is prettig werken met hem."

Lees meer:
0 reacties