Marcel Brands: "Dit jaar verwachten we 150 miljoen te realiseren"

Marcel Brands na de kampioenswedstrijd in het Philips Stadion
Marcel Brands na de kampioenswedstrijd in het Philips Stadion Foto: © BSR Agency

Marcel Brands kent natuurlijk ook op bestuurlijk niveau een goed seizoen met PSV. De algemeen directeur heeft de Eindhovenaren kampioen zien worden en kan dus weer rekenen op de nodige miljoenen vanuit de Champions League.

"We gaan vanaf komend seizoen met een driejarenbegroting werken", vertelt Brands in gesprek met Voetbal International. "Hierdoor kunnen we iets minder naar de korte termijn kijken. We hadden het vorig seizoen wat lastiger, we moesten spelers verkopen om financieel iets in te lopen. We willen dit beter ondervangen door over drie jaar te begroten. Zo kunnen we alle inkomsten en uitgaven wat beter spreiden."

"Dus kunnen we ook weer Champions League-inkomsten begroten. Alleen niet ieder jaar", gaat de bestuurder verder. "Door de tweede vaste plek voor Nederland denken we dat het nu verantwoord is het zo te doen. Wel kunnen we het jaarlijks aanpassen. Het is daarom voor het Nederlands voetbal heel belangrijk dat we de zesde plaats op de UEFA-ranking vasthouden. Daar moeten we met zijn allen keihard voor werken."

"Dit jaar verwachten we al een omzet van 150 miljoen euro te realiseren", vervolgt de algemeen directeur. "Dat kan volgend seizoen opnieuw. Daarmee groeien we fors. We zijn in staat om ons eigen vermogen weer verder omhoog te brengen. Volgens de rating van de KNVB zijn we dan ook heel gezond. En we hebben natuurlijk onze stille reserve in de vorm van onze selectie."

"Die mag je niet meenemen, maar helemaal wegstrepen hoeft ook niet. Die reserve is zeker honderd miljoen méér dan waarvoor de selectie in de boeken staat. Als we met de Eredivisie wegzakken en we die tweede plaats verliezen, dan zullen we onze ambities weer bij moeten stellen", aldus Brands.

Lees meer:
0 reacties