Marcel Brands: "Die zomer was er al interesse vanuit Engeland"

Algemeen directeur Marcel Brands in het Philips Stadion
Algemeen directeur Marcel Brands in het Philips Stadion Foto: © Pro Shots

Marcel Brands ziet ook dat de meeste spelers die de stap maken vanuit de Nederlandse Eredivisie naar de Engelse Premier League het moeilijk hebben. De bestuurder van PSV maakte echter de transfer van Cody Gakpo van dichtbij mee en de oud-PSV'er is goed voorbereid naar Engeland vertrokken.

"Toen ik terugkwam deed ik noodgedwongen ook een stukje technisch beleid bij PSV", vertelt Brands bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "Ik heb het er ook vaak met Cody Gakpo over gehad, over de intensiteit van de Premier League. Ik kon Cody de data van Richarlison van Everton laten zien, die ook een beetje vanaf links kwam. En ook die van Raphinha, die toen bij Leeds United speelde."

"Die heb ik met de data van Cody vergeleken en dus ook aangegeven welke stappen hij nog moest maken voor de Premier League", gaat de directeur verder. "Er was namelijk die zomer al interesse vanuit Engeland voor hem. En dan zie je dat daar verschil in zit. Ik had alleen bij Cody wel het gevoel dat hij dat nog kon ontwikkelen en hij heeft het tot dusver prima gedaan bij Liverpool."

"Er komt steeds meer bij kijken, tegenwoordig. Als je ziet wat er om spelers heen speelt... In Engeland heeft bijna elke speler een eigen kok en een eigen personal trainer. Het punt is dat veel spelers te jong naar Engeland gaan. Memphis was pas net ontploft in Nederland, maar ging bij Manchester United spelen met het legendarische rugnummer 7... Als Memphis wat meer geduld had gehad, dan had hij ook bij United kunnen slagen. Maar op je 21ste, dan valt dat niet mee", aldus Brands.

Lees meer:
0 reacties