Malik Tillman langer bij PSV? "Het hangt af van het perspectief"

Malik Tillman tegen Borussia Dortmund
Malik Tillman tegen Borussia Dortmund Foto: © Pro Shots

Malik Tillman speelt momenteel op huurbasis voor PSV. De aanvallende middenvelder presteert goed met de Eindhovenaren en Tillman denkt dat dit alles te maken heeft met de teamgeest binnen de ploeg van Peter Bosz.

"De sfeer is echt goed", vertelt Tillman in gesprek met het Duitse Kicker. "We zijn als team ongelooflijk hecht geworden. Iedereen heeft plezier, de coaches, de staf. We houden er gewoon van om te voetballen, dat kun je zien. Ik denk dat we heel aantrekkelijk voetbal spelen. Peter Bosz heeft een precies plan, en dat proberen we te volgen. Het draait om intensiteit, met en zonder bal."

De Duitse Amerikaan kwam afgelopen zomer op huurbasis over van Bayern München. "Ik heb eerst met de beleidsbepalers gesproken", gaat de PSV'er verder. "Die gaven me een zeer goed beeld van de club. De trainer heeft me daarna verteld dat hij wist dat ik een goede speler was, met ruimte voor verbetering. En hij was er vrij zeker van dat hij mij kon helpen de volgende stap te zetten."

"Het belangrijkste was voor mij om veel wedstrijden te spelen en op een hoog niveau. Ik weet niet of dat bij Bayern mogelijk was geweest. Laat ik het zo zeggen: in Eindhoven was die kans zeker groter. Blijven bij PSV? Voor mij hangt het altijd af van speelminuten of het perspectief dat een club mij kan geven. Hopelijk kijk ik aanstaande zomer terug op het tweede seizoen waarin ik regelmatig op hoog niveau heb gespeeld. Het beste is om zo door te gaan", aldus Tillman.

Lees meer:
0 reacties