Malik Tillman-deal uitgelegd: "Bayern heeft wel wat bedongen"

Malik Tillman tijdens de huldiging van PSV
Malik Tillman tijdens de huldiging van PSV Foto: © BSR Agency

PSV maakte afgelopen week bekend dat Malik Tillman langer bij de club blijft. De Amerikaans international heeft in Eindhoven een contract getekend tot medio 2028 en journalist Jeroen Kapteijns openbaart wat Bayern München met PSV heeft afgesproken bij de transfer van Tillman.

"Een aardige prestatie? Nou, daar is gewoon voor betaald", vertelt Kapteijns in de Kick-off Podcast van De Telegraaf. "Het was al vastgelegd in de koopoptie van 12 miljoen. Bayern München kon hem een bepaalde tijd lang hem terugkopen voor een bepaald bedrag, maar daar hebben ze vanaf gezien. Bayern heeft echter wel een paar dingen bedongen."

"Ze kunnen hem over twee jaar voor 35 miljoen euro overnemen en tijdens die eerste twee jaar hebben ze een 'matching right", gaat de journalist verder. "Als Chelsea hem bijvoorbeeld voor 40 miljoen wil halen en Bayern wil dat ook bieden, dan moet hij naar Bayern. Dus ze hebben wel enige controle over hem."

"Ze vinden hem nu nog niet goed genoeg voor de Bundesliga, de Champions League en voor het niveau wat zij willen halen. Ze zien wel potentie en voor PSV is het gewoon een heel goede speler. Hij is soms wat lichtzinnig in het veld en dat moet er nog wel uit, maar qua talent en potentie is het de meest getalenteerde speler van PSV", aldus Kapteijns.

Lees meer:
0 reacties