Malen in vorm: "Sowieso een doel er ditmaal weer bij te zijn"

Donyell Malen
Donyell Malen Foto: © Pro Shots

Donyell Malen was niet van de partij op het WK in Qatar, maar de aanvaller lijkt inmiddels zo goed als zeker van een plekje in de EK-selectie van Ronald Koeman. De voormalig PSV'er heeft specifieke kwaliteiten en steekt ook nog eens in uitstekende vorm.

Dit seizoen was hij bij Borussia Dortmund tot dusver elf keer trefzeker. Ook gaf hij drie assists. "Ik denk dat ik goede dingen heb laten zien", was de conclusie van Malen na de wedstrijd tegen Duitsland. "Bijvoorbeeld waar ik het team kan helpen en wat mijn kwaliteiten zijn." De voormalig speler van PSV fungeerde als diepe spits in een 3-5-2-systeem, met Memphis Depay kort achter hem.

Malen kan in Oranje vooral belangrijk zijn met zijn snelheid en diepgang. "Dat is inderdaad een kwaliteit van mij", beaamt hij tegenover Voetbal International. "Dat probeer ik zo vaak mogelijk te laten zien. Tegen Duitsland lukte dat een paar keer. Op momenten dat verdedigers doordekken op Memphis, weet je dat er ruimtes achter de defensie komen. Dan moet ik daar natuurlijk heen rennen. Met dat soort dingen zijn we bezig op trainingen."

Hij gaat verder: "Het klinkt misschien gek, maar ik heb echt genoten van het spelen tegen deze topverdedigers. Zoals Antonio Rüdiger, die doet ook nog heel veel gekke dingen in het veld. Beetje knijpen, beetje duwen, dat soort dingen. Dat vind ik alleen maar mooi. Dat hoort bij voetbal op dit niveau." Of Malen in de vorm van zijn leven verkeert? "Ik ben wel vaker in vorm geweest. Ik zit er gewoon goed in nu. En dat wil ik vasthouden. Het vorige eindtoernooi heb ik gemist, het is sowieso een doel er ditmaal weer bij te zijn. Een groot toernooi is iets heel speciaals. Daar kijk ik echt naar uit."

Lees meer:
0 reacties