Malen bejubeld: "Ik vond dit een beetje een Romário-goal"

Donyell Malen
Donyell Malen Foto: © Pro Shots

Oranje-aanvaller Donyell Malen heeft vrijdagavond tegen Schotland (4-0 winst) prima werk geleverd nadat hij was ingevallen. Niet alleen scoorde hij, maar ook gooide hij mooie passjes, onder andere op Teun Koopmeiners.

Malen rondde met de buitenkant van de voet af. Rafael van der Vaart kreeg daar behoorlijk nostalgische gevoelens bij. "Ik was vroeger fan van Romário en ik vond dit een beetje een Romário-goal. Ik vond het heel mooi", zegt hij bij de NOS.

Ook in de nieuwste NOS Voetbalpodcast is er enthousiasme. Presentator Jeroen Stekelenburg ziet een topspits. "Met Malen heb je wel iets anders. Met Gakpo, Simons en eigenlijk Memphis ook, spelers die in de bal komen, heb je veel van hetzelfde. Dat was mijn gevoel echt in de eerste helft."

Jeroen Elshoff is het daarmee eens. "Ik vind Malen zo explosief. Ik heb dit vooraf al gezegd en het is voor mij vanavond bevestigd: ik vind dat hij in de basis hoort bij het Nederlands elftal op dit moment. Malen heeft scorend vermogen, snelheid, diepgang en een actie waarmee hij mensen passeert. Hij heeft alles wat we een beetje missen".

Volgens journalist Jeroen Grueter liet Malen het mooiste kunststukje zien tegen de Schotten. "Dat was natuurlijk zijn laatste actie, waarbij hij twee man voorbijgaat en die bal neerlegt in de loop van Koopmeiners. Dat was voor mij het hoogtepunt van de wedstrijd." Stekelenburg is het daar niet mee eens. "Ik vond de 1-0 van Reijnders ook wel aardig. Die zal mij langer bijblijven dan die actie."

Lees meer:
0 reacties