Maduro: "Daarom gaat de wedstrijd tegen PSV er heel anders uitzien"

Hedwiges Maduro tijdens de persconferentie
Hedwiges Maduro tijdens de persconferentie Foto: © Pro Shots

Ajax verloor donderdag in Engeland met 2-0 van Brighton. Interim-trainer Hedwiges Maduro vond dat het verdedigend redelijk goed stond tegen de Premier League-club, en zag dat de Amsterdammers aanvallend onmachtig waren. Zondag wacht koploper PSV, en dus zal het een stuk beter moeten voor Ajax.

"PSV voetbalt voor ons wat Nederlandser, Brighton speelt echt op een unieke manier, waar de hele Premier League moeite mee heeft", zo vertelde Maduro vrijdagmiddag op een persconferentie. "Dus daarom gaat de wedstrijd tegen PSV er ook heel anders uitzien dan tegen Brighton."

Maduro wil met Ajax compacter verdedigen. De interim-trainer geeft aan dat hij dat de afgelopen maanden ook, toen Steijn nog in functie was, meerdere keren heeft geopperd. "Als assistent heb ik heel vaak aangegeven dat het compacter moest. Maar niet alleen ik, ook de rest van het team."

"Ik denk dat het logisch is dat je compact wil spelen, dat is altijd wel een thema geweest." Sinds Steijn is ontslagen sprak Maduro niet meer met de trainer uit Den Haag. "Ik heb geen contact meer gehad, en de rest van de staf ook niet. Dat zal in de toekomst denk ik nog wel gebeuren", aldus Maduro.

Lees meer:
0 reacties