Maarten Wijffels over PSV'er: "Hij deed zijn bijnaam eer aan"

Maarten Wijffels
Maarten Wijffels Foto: © Pro Shots

Maarten Wijffels is benieuwd naar welke keuze Ronald Koeman gaat maken tijdens het EK. De journalist kijkt dan met name naar het middenveld, waar het nog altijd niet duidelijk is wie de partner van Frenkie de Jong gaat worden. Twee PSV'ers zijn nog altijd een optie voor de bondscoach.

"Oranje oefende van alles en probeerde het nodige uit, maar ook deze interlandperiode bracht wéér geen antwoord op de vraag: wie past het beste als speler naast Frenkie de Jong?", begint Wijffels in het Algemeen Dagblad. "In het eerste jaar van het tweede ‘Kabinet-Koeman’ speelde De Jong slechts in vier interlands. De rest van de tijd ontbrak hij vanwege blessures."

"Er is zoveel om benieuwd naar te zijn", vervolgt Wijffels. "Hoe loopt het als De Jong en Tijjani Reijnders met elkaar zouden samenspelen? Wat als De Jong en Jerdy Schouten een koppel vormen met Reijnders ervoor? Is De Jong en Joey Veerman als duo te weinig complementair, of zouden die twee tóch samen kunnen zoals De Jong en Davy Pröpper samenspeelden in Koemans eerste termijn?"

"Hij speelde 75 minuten en had in die tijd bij Oranje de meeste intercepties op zijn naam."
Maarten Wijffels

"Wat deze interlandperiode wél liet zien is dat het géén optie is om De Jong niet op te stellen", concludeert de journalist. "Dat bewees de wedstrijd tegen Schotland. Ook op mindere of zelfs slechte dagen is De Jong een speler die a): altijd de bal blijft vragen en b): die in bezit houdt en doorspeelt naar dezelfde kleur. Klinkt simpel, maar zo simpel blijkt het vaak niet te zijn.

"Nog iets over Schouten. Die deed tegen Duitsland zijn bijnaam ‘de wasmachine’ eer aan. Hij speelde 75 minuten en had in die tijd bij Oranje de meeste intercepties op zijn naam", aldus Wijffels.

Lees meer:
0 reacties