Maarten Wijffels: "Kan best breder omarmd worden dan in Eindhoven"

Maarten Wijffels
Maarten Wijffels Foto: © Pro Shots

Maarten Wijffels breekt een lans voor de bijnamen in het voetbal. De journalist kan genieten van bijnamen die voetballers krijgen en haalt een voormalig PSV'er aan als voorbeeld.

"Iemand opperde De Jedi voor Nathan Aké, vanwege zijn Star Wars-kapsel", begint Wijffels over de verdediger van Manchester City in het Algemeen Dagblad. Vervolgens komt Cody Gakpo aan bod. "En EinTovenaar werd direct gepost voor Cody Gakpo. Die laatste bijnaam maakt best kans in dit EK-jaar breder omarmd te worden dan alleen in Eindhoven en omgeving."

"Gakpo is geboren en getogen in Eindhoven en werkte zich vanuit de F-pupillen op naar het eerste van PSV", gaat Wijffels verder. "Maar alsjeblieft: géén vondsten in de categorie Mem voor Memphis Depay of Big Virg voor Virgil van Dijk. Nee, origineler, creatiever."

"La Lavatrice, ofwel de wasmachine, is de koosnaam van Kevin Strootman. Die kreeg hij op zijn top bij AS Roma. 'We noemen hem Lavatrice', zei toenmalig Roma-coach Rudi Garcia. 'Omdat elke keer als het team in problemen is, we hem de bal geven. Kevin ruimt dan de rotzooi op", aldus Wijffels.

Lees meer:
0 reacties