Maarten Wijffels: "Feyenoord net zo goed als PSV? Gekke gedachte"

Maarten Wijffels in de studio van PSV TV
Maarten Wijffels in de studio van PSV TV Foto: © Screenshot PSV TV

PSV gaat nog altijd fier aan kop in de Eredivisie. Feyenoord kreeg donderdagavond de kans om de achterstand terug te brengen tot zeven punten, maar kwam tegen FC Volendam niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

"De gekke gedachte is er bij sommige mensen dat Feyenoord bijna net zo goed is als PSV", vertelt Wijffels in de AD Voetbalpodcast. "Dat is natuurlijk niet zo. Feyenoord heeft veel te veel moeite gehad met wedstrijden zoals tegen FC Volendam. Dat erkende Quinten Timber ook na afloop bij ESPN."

"Hij gaf een heldere analyse. Maar PSV speelde tegen Excelsior en dat is eigenlijk net zo'n tegenstander als FC Volendam", gaat de journalist verder. "PSV had ook moeite om er op dat kleine kunstgrasveld doorheen te komen in de eerste helft, maar Excelsior wordt niet gevaarlijk. Als Volendam de laatste pass iets beter hadden verzorgd, staan ze drie à vier keer alleen voor de keeper bij Feyenoord."

"Dat is wel een verschil met PSV. Je ziet het ook aan het aantal tegengoals. PSV krijgt er na de winter iets meer tegen, maar over een heel seizoen scoren tegenstanders niet zoveel tegen PSV. En Feyenoord krijgt er een stuk meer om de oren", aldus Wijffels.

Lees meer:
0 reacties