"Maar dat wil niet zeggen dat de Duitser doorgaat op de Herdgang"

Roger Schmidt tijdens een interview met ESPN
Roger Schmidt tijdens een interview met ESPN Foto: © Pro Shots

PSV en Roger Schmidt zijn al een tijdje in conclaaf over contractverlenging, maar er is nog steeds niets getekend. Een langer verblijf van de Duitser in Eindhoven zal in ieder geval niet van de persoonlijke voorwaarden afhangen.

Wel van de visie over de toekomst van de club, zo meldt het Eindhovens Dagblad. "Gerbrands wil samen met de rest van de directie en de raad van commissarissen in de toekomst een sterker PSV realiseren en treft in Schmidt een bondgenoot. De weg die daar naartoe moet leiden levert nogal wat gesprekspunten op", zegt Rik Elfrink.

Het opleiden van spelers moet nog meer het speerpunt worden bij de Eindhovenaren, dat is wel duidelijk. Het gaat niet direct om topaankopen, maar om het ontwikkelen van nieuw aan te trekken talenten die via de Keuken Kampioen Divisie kunnen rijpen. Laatst zei Schmidt nog dat, wat hem betreft, er wel wat meer inkomende transferactiviteit had mogen zijn in de afgelopen zomer.

Schmidt wil ook een flinke inbreng in het werven van nieuwe spelers en PSV kan hem daarin niet de vrije hand geven. John de Jong is uiteindelijk de baas als het gaat om de selectie en het is aan Schmidt om het beste uit die selectie te halen. Dat betekent echter niet dat er geen overleg kan plaatsvinden en de trainer niks mag voorstellen of afwijzen.

Toch valt Schmidt de clubleiding naar buiten toe nooit af en wordt er ook niks via de media gespeeld, zoals dat bij PSV al tijden het beleid is. "Schmidt, De Jong en Gerbrands hebben een vertrouwensband, maar dat betekent niet automatisch dat de Duitser straks doorgaat op De Herdgang en in het Philips Stadion", aldus Elfrink.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 23 jan. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
Ajax -
za 5 feb. 2022, 20:00
Eredivisie
PSV -
-
AZ -
za 12 feb. 2022, 20:00
Eredivisie
Vitesse -
-
PSV -
zo 20 feb. 2022, 16:45
Eredivisie
PSV -
-
SC Heerenveen -
zo 27 feb. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 19 23 46
2 Ajax 19 55 45
3 Feyenoord 19 24 39
4 Vitesse 19 1 36
5 AZ 19 13 35
Bekijk de hele stand