Luuk de Jong wil lang bij PSV blijven: "Tot achterin de dertig"

Luuk de Jong met de schaal
Luuk de Jong met de schaal Foto: © BSR Agency

Luuk de Jong hoopt het nog een paar jaar vol te houden bij PSV. Tevens verwacht hij ook volgend seizoen een sterk PSV.

"Er zijn genoeg voorbeelden van spelers die tot achterin de dertig op hoog niveau spelen", begint De Jong tegenover het Eindhovens Dagblad. "Je lichaam moet je wel blijven helpen. Ik heb dat goed onder controle na wedstrijden. Ik hoop nog een paar jaar mee te doen en niet in blessures te hobbelen."

Er was ophef over de Ibiza-trip van PSV, maar invloed heeft het niet gehad op de ploeg. "Ik dol de hele week mee met de jongens, maar als we twee dagen voor de wedstrijd zijn probeer je wel om de scherpte weer terug te winnen", aldus de aanvoerder. "Een keer een speler op z'n donder geven bij de training als hij niet met zijn man meeloopt, bijvoorbeeld. Als je trots bent op elkaar, moet je ook feest kunnen vieren en andersom moet je elkaar ook kunnen corrigeren. Ik doe het op mijn eigen manier."

Voor PSV was het een schitterend seizoen met de landstitel als ultieme bekroning. De Jong hoopt  volgend seizoen op herhaling. "Ik heb veel vertrouwen in de directie van PSV, die voor volgend seizoen weer een team gaat samenstellen. Dan kijken we verder."

Lees meer:
0 reacties