Luuk de Jong waarschuwt ploeggenoten: "Worden misschien te arrogant"

Luuk de Jong juicht
Luuk de Jong juicht Foto: © Pro Shots

Luuk de Jong was zaterdagavond in bloedvorm. De aanvaller scoorde drie doelpunten tijdens de 1-7 overwinning op PEC Zwolle. Een uitstekend resultaat, maar toch was de spits niet helemaal tevreden. Dat had met de eerste helft te maken, waarin de Eindhovenaren maar twee keer wisten te scoren.

"Wij moeten altijd vol gas geven om de tegenstander geen enkele hoop te geven op een resultaat. Dat hebben we opnieuw laten zien, dat we hier alleen maar komen om te winnen. Al ga je dan toch maar met 1-2 de rust in…", vertelt De Jong voor de camera van ESPN.

"We voetballen heel goed, maar soms worden we misschien iets te arrogant, dan gaat het te makkelijk", vervolgt de spits. "Ook dan moeten we effectief en snel blijven voetballen en tot nóg meer kansen en goals komen. We hebben jongens die fantastisch kunnen voetballen, maar we moeten dat effectief blijven doen."

De Jong heeft dit seizoen al 22 treffers achter zijn naam staan in de competitie, maar voor hem is het belangrijkste dat het goed gaat met het team. "Ik sta maar met één doel op het veld, die wedstrijd winnen. Natuurlijk is het heerlijk om die goals te maken, ik sta nu ook bovenaan de topscorerslijst. Maar voor mij tellen alleen de drie punten", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties