Luuk de Jong: "Past veel beter bij mij dan onder Van Nistelrooij"

Luuk de Jong met Ruud van Nistelrooij
Luuk de Jong met Ruud van Nistelrooij Foto: © BSR Agency

Luuk de Jong is zeer te spreken over PSV-trainer Peter Bosz. Volgens de aanvoerder van de Eindhovenaren is de oefenmeester heel belangrijk geweest voor dit elftal.

"Dit seizoen past de speelstijl heel goed bij mij en zijn we als selectie in zijn geheel enorm sterk", zegt De Jong in De Telegraaf. "Al bij het eerste gesprek dat ik met de trainer had over de speelstijl dacht ik 'dit past bij mij, hier houd ik van'. Ik ben iemand die niet stil kan staan in het veld, die altijd maar gaat, druk wil zetten, omschakelen, voor de goal komen. Dat is hoe ik voetbal beleef."

"Ik wil moe van het veld stappen, anders heb ik het gevoel dat ik er niet alles aan heb gedaan", vervolgt De JOng. "Het is voor mij belangrijk dat ik zoveel mogelijk bij het doel van de tegenstander ben. Dat is ook het geval in deze speelwijze. Dat Peter Bosz als trainer is gekomen, is voor mij en heel veel andere spelers in de groep een heel goede stap geweest van de club. We hebben momenteel heel veel plezier door hoe we voetballen."

Dat was onder de vorige trainer Ruud van Nistelrooij wel anders. "Dat was wel moeilijk", is De Jong eerlijk. "Als ik dan bijvoorbeeld speelde met Guus Til dan hadden we allebei het gevoel dat we graag druk wilden zetten. Maar we moesten meer wachten en in een laag of midden blok gaan staan. Dat kan ik wel, maar ik wil graag uitstappen en druk zetten. Hoe we nu spelen past veel beter bij mij."

Lees meer:
0 reacties