Luuk de Jong over strijd met landgenoot: "Het was hij óf ik"

Stefan de Vrij, Luuk de Jong en Vincent Janssen bij het Nederlands elftal
Stefan de Vrij, Luuk de Jong en Vincent Janssen bij het Nederlands elftal Foto: © Pro Shots

Luuk de Jong is inmiddels 33 jaar en heeft daarom al tegen heel wat grote verdedigers gestaan. Hij houdt goede herinneringen over aan een clash met een landgenoot: Stefan de Vrij.

Bij het Algemeen Dagblad geeft hij aan: "Een duel met Stefan de Vrij staat ook in mijn top 5. Op de avond van de Europa League-finale in 2020, midden in de coronapandemie. Stefan speelde bij Inter, ik bij Sevilla. We kennen elkaar natuurlijk van Oranje, zijn goede collega’s, maar die avond was het simpel: het was hij óf ik, want we wilden allebei die beker."

Naast de Vrij was Uruguayaan Diego Godín opgesteld. "Dan ‘staat’ er wel wat achterin. Daarom ben ik er trots op: juist tegen het centrale duo van een Italiaanse ploeg scoorde ik twee keer bij een 3-2 zege", zegt de Jong.

De Jong werd met het winnen van de Europa League een clubicoon voor Sevilla. Toch is dit niet direct zijn meest favoriete voetbalherinnering tot nu toe. "Als je een Europese finale wint en zelf ook nog beslissend bent, is dat natuurlijk een hoogtepunt. Maar in mijn carrière staat het toch gedeeld op plek 1. Op gelijke hoogte met het slot van mijn tijd bij Barcelona. Een vol Camp Nou dat zelfs je naam scandeert bij je laatste wedstrijd. Van beide had ik vroeger nooit durven dromen."

Lees meer:
0 reacties