Luuk de Jong over ploeggenoot: "Daarom werd ik even boos op hem"

Luuk de Jong na de zege op FC Twente
Luuk de Jong na de zege op FC Twente Foto: © BSR Agency

Luuk de Jong was na afloop van de overwinning op FC Twente natuurlijk een tevreden man. De Eindhovenaren stelden de zege pas in de absolute slotfase van de blessuretijd veilig.

"Het was zeker het gevecht", begint De Jong voor de camera van ESPN. "Het ging alle kanten op. Wij kregen de betere kansen in het begin, maar daarna raakten we het kwijt en werd het een op en neer gaande wedstrijd. Daar profiteerde FC Twente van. Tot die één-op-één die Benítez pakt, kan het echt alle kanten op. Daarna ga je alles of niets, gok ik op een lange bal en maakt Pepi hem af. Geweldig gevoel."

De spits ontfutselde Max Bruns handig de bal, waarna Ricardo Pepi in de allerlaatste seconde toesloeg. "Ik ging eerst rechts van hem lopen, zodat hij het gevoel kreeg dat hij naar buiten kon. Ik hoopte namelijk alleen maar dat hij hem niet weg zou schieten. Dat had ik namelijk wel gedaan. Daar hoopte ik op, dus eerst liep ik rechts. Hij voelde dat en nam hij hem mee. Daar gokte ik op en juist daar wilde ik de bal afsnoepen. Hij neemt hem niet lekker mee en kon ik hem meenemen. Helaas mist Chucky, maar maakt Pepi deze af. Het is nog een moeilijke bal ook. Met een stuit, half hoog, op zijn verkeerde been. Hij drukt hem keurig richting de hoek, dus dat tekent wel zijn scherpte. Zijn rol is moeilijk, die fase heb ik ook gehad. Die momenten moet je gretig zijn en dat is hij. Het is een fantastische jongen, met échte kwaliteiten."

Zelf was De Jong een paar keer dichtbij. De captain raakte de paal, maar zag ook Lars Unnerstall een bal op miraculeuze wijze tegenhouden. "Die had ik inderdaad al wel geteld, ja. Ik kwam boven Bruns uit en het enige wat ik nog kon was richting goal koppen. Toen ik hem raakte, dacht ik dat hij zat. Ik weet niet of de redding van het seizoen wordt uitgereikt, maar dit is echt ongekend. Het is ook geen geluk bij hem. Helaas voor ons, want ik telde hem al. Absoluut."

"Dat ik boos werd op Bakayoko? Wij willen alles winnen en als je dan gewisseld wordt, Bakayoko of iemand anders, dan moet je snel het veld uit. Wij willen in dat tempo door om FC Twente kapot te spelen. Daarom werd ik boos op hem. Maar dat heb ik hem ook wel uitgelegd en dat accepteert hij ook. Of dat jeugdigheid is? Die jongens willen ook alles laten zien. Zij balen ook dat ze gewisseld worden en dat is begrijpelijk. Maar het team staat boven iedereen en hij moet het veld uitsprinten. Maar ik begrijp ook wel dat hij daarvan baalt", aldus De Jong.

Lees meer:
0 reacties