Luuk de Jong na eerste nederlaag: "We waren niet onszelf vandaag"

Luuk de Jong na de nederlaag tegen NEC
Luuk de Jong na de nederlaag tegen NEC Foto: © Pro Shots

PSV is zaterdag de mist in gegaan uit bij NEC. De Eindhovenaren verloren met 3-1 en zijn daarmee hun ongeslagen reeks kwijt. Na afloop van de wedstrijd verscheen aanvoerder Luuk de Jong voor de camera's van ESPN.

"We waren niet onszelf", begint De Jong. "Ik moet zeggen dat NEC ook dodelijk effectief was na rust en dat ze direct hun kansen afmaakten. Dan sta je ineens 3-1 achter, dat overkomt ons ook niet vaak. Complimenten aan NEC natuurlijk maar we creëerden ook niet echt kansen vandaag. Normaal zijn we daar scherper op."

"Ik had wel het gevoel dat we verdedigend ons werk wilden doen", gaat hij verder. "Maar aan de bal waren we heel slordig. Dan wordt het een zware wedstrijd en ook een vechtwedstrijd. Dat is wat de tegenstander graag wil tegen ons."

De Jong mistte in de 81e minuut nog een penalty, het uitgelezen moment om terug te komen in de wedstrijd. "Ik denk dat Cillessen onderhand wel weet wat ik doe", zegt de spits daarover. "Ik raak hem niet helemaal goed, daardoor heeft hij een kans. Hij pakt hem goed maar ik vind dat hij beter moet worden ingeschoten."

"Nu baal je gewoon enorm dat je een wedstrijd verloren hebt", gaat de aanvoerder nog in op het feit dat de ongeslagen reeks ten einde is. "Ik denk dat als je hier nog een keer op terugkijkt dat je jezelf nog wel een keer op je kop gaat slaan. Aan de andere kant moet je ook trots zijn wat we al hebben neergezet, maar voor nu baal ik heel erg."

Lees meer:
0 reacties