Luuk de Jong moet lachen om Engelse stempel: "Een flop, echt?"

Luuk de Jong scoorde twee keer tegen Almere City
Luuk de Jong scoorde twee keer tegen Almere City Foto: © Pro Shots

Luuk de Jong speelde de tweede helft van het seizoen 2023/14 bij Newcastle United.De spits werd door zijn twaalf optredens in de Premier League opgenomen in een lijst met de grootste flops.

De captain van PSV staat op plek 75 van de 100. De Jong kan daar om lachen. "Een flop, echt?", vraagt hij zich af in gesprek met The Guardian. "Terwijl ik maar twaalf wedstrijden heb gespeeld en niet eens allemaal vanaf het begin?" De Jong werd door Borussia Mönchengladbach een halfjaar verhuurd aan Newcastle United.

De spits scoorde niet. "Tja, dat is de voetbalwereld. Ik was jong. Ik denk dat ik nu beter gewapend zou zijn om het Premier League-verdedigers lastig te maken. Het gaat erom hoe je reageert op tegenslagen. Dat maakt het verschil", geeft De Jong aan.

Hij blikt terug: "Ik speelde meestal achter de spits, wat niet mijn positie is. We werden vaak naar achter gedrukt, ik was nauwelijks aan de bal. Ik wist op voorhand al dat je geen nee zegt tegen een kans in de Premier League bij zo'n mooie en grote club. Ik had graag meer laten zien."

Lees meer:
0 reacties