Luuk de Jong: "Mits fit is hij de beste spits van Nederland"

Luuk de Jong juicht
Luuk de Jong juicht Foto: © Pro Shots

Luuk de Jong steekt in de vorm van zijn leven. De ervaren spits scoort aan de lopende band bij PSV en is zelfs uitgeroepen tot Speler van de Maand door Voetbal International. De keuze om te bedanken als international lijkt de aanvoerder goed te doen.

"Het heeft extreem goed uitgepakt voor mij. Ik kan extra rust pakken. En ik heb twee jonge kinderen, daar geniet ik enorm van", vertelt De Jong in een video-item van Voetbal International. "Tuurlijk, ik heb ook van het Nederlands elftal genoten. Ik heb daar hele mooie jaren gehad, maar nu is het voor mij het moment om aan mezelf te denken."

"Voor wie ik zou kiezen in de punt van de aanval in het Nederlands elftal? Een topfitte Memphis Depay is altijd de beste spits van Nederland", gaat de aanvoerder van PSV verder. "Maar er zijn ook andere jongens goed bezig. Brian Brobbey maakt een hele goede ontwikkeling door."

"Een hele goede teamspeler en een echt aanspeelpunt. Met jongens met veel beweging eromheen... Die hebben we in Nederland. Maar er zijn meerdere opties; Zirkzee bijvoorbeeld. Ik ben benieuwd hoe ze dat gaan doen", aldus De Jong.

Lees meer:
0 reacties