Luuk de Jong lovend over concurrent: "Dat is ook enorm knap"

Luuk de Jong viert zijn goal tegen RKC
Luuk de Jong viert zijn goal tegen RKC Foto: © BSR Agency

Luuk de Jong kroonde zich zondagmiddag tot gedeeld topscorer van de Eredivisie. De aanvoerder van PSV scoorde in totaal 29 treffers en eindigde hiermee op gelijke hoogte met AZ-spits Vangelis Pavlidis.

"Natuurlijk heb je hem het liefst zelf, maar je kunt er trots op zijn er 29 te hebben gescoord", wordt De Jong geciteerd door Voetbal International. "Dat is het meeste ooit in mijn carrière, dat is prachtig. En ook een compliment aan Pavlidis, dat is ook enorm knap."

"Toen ik mijn tweede scoorde, keek ik naar de bank. Onze teammanager zei: 'Nog één!', dus ik dacht dat Pavlidis er ook twee had gescoord. Maar hij bedoelde dat ik dan alleen topscorer zou zijn", gaat de routinier verder. "Op het einde hoop je dat er nog een balletje goed valt, maar dat gebeurde helaas niet."

Ondanks zijn leeftijd denkt De Jong absoluut nog niet aan stoppen. "Ik voel me nog goed. Er zijn genoeg voorbeelden van spelers die tot achter in de dertig op hoog niveau hebben gespeeld. Ik denk dat dat zeker nog kan. Je lichaam moet je blijven helpen, dat moet goed blijven gaan. Maar als ik geen blessures krijg, denk dat ik zeker nog een paar jaar meekan op dit niveau", aldus De Jong.

Lees meer:
0 reacties