Luuk de Jong krijgt groot compliment: "Als ik zie wat hij doet…"

Luuk de Jong viert zijn goal
Luuk de Jong viert zijn goal Foto: © BSR Agency

SC Heerenveen en PSV nemen het donderdagavond tegen elkaar op. Het wordt onder meer een duel tussen verdediger Pawel Bochniewicz en spits Luuk de Jong. Bochniewicz speelt bij het nationale elftal van Polen samen met Robert Lewandowski, maar zo goed koppen als Luuk de Jong, dat kan zelfs de spits van FC Barcelona niet.

"Weet je, ik denk dat hij de allerbeste kopper is die ik ooit heb gezien. Daarin is hij echt gestoord goed", zegt Bochniewicz in gesprek met VoetbalPrimeur. De Poolse verdediger is zelf 1.94 meter en moet het ook hebben van zijn kopkracht. Juist daarom is hij zo onder de indruk van De Jong. "Ik waardeer het daarom nog meer. Ik denk dat ik goed ben, maar als ik zie wat hij doet…"

Elke verdediger is geducht voor de kopkwaliteiten van De Jong, maar toch weet de spits altijd weer met zijn hoofd te scoren. Volgens Bochniewicz is het onvermijdbaar. "Hij laat het er makkelijk uitzien, maar dat is het niet. Net als met Robben. Hij ging altijd naar links. Dat wist iedereen, maar toch lukte het hem altijd", aldus Bochniewicz.

Lees meer:
0 reacties