Luuk de Jong: "Ik moet niks meer, hoef niets meer te bewijzen"

Luuk de Jong
Luuk de Jong Foto: © Pro Shots

Luuk de Jong beleeft momenteel zijn tweede jeugd. De spits scoort aan de lopende band bij PSV en is belangrijk voor de ploeg van trainer Peter Bosz.

"Of dit mijn beste seizoen tot nu toe is? Hmm, dat kun je pas écht zeggen straks in mei, denk ik", vertelt De Jong in het Algemeen Dagblad. "Maar dit kán het beste jaar zijn, ja. Het eerste seizoen onder Mark van Bommel bij PSV vond ik ook goed. Toen verdiende ik mijn transfer naar Sevilla na 28 goals in de Eredivisie en 4 in de Champions League."

Zijn periode in Spanje heeft De Jong veel geholpen. "Absoluut. Dat je bij zo'n enorme club hebt kunnen spelen, scoren en waardering hebt gekregen zorgt voor rust", gaat de aanvoerder verder. "Voor het gevoel: ik moet niks meer. Ik hoef niks meer te bewijzen. Wat ik heb bereikt in mijn carrière, met mijn kwaliteiten en gebreken, daar ben ik trots op. Nu ga ik lekker het veld op en genieten in de tijd die nog rest."

"Ik ben nog hartstikke ambitieus met PSV, voel nog steeds wedstrijdspanning, maar die gooi ik van me af als het fluitje gaat. Ik geef vol gas. Dat blijft zo. Maar ik ga bijvoorbeeld niet meer honderd ballen afwerken bij een training. Honderd keer afwerken op één ochtend, dat werkt eerder averechts voor mij, weet ik nu. Explosief schieten heeft veel impact op je lichaam. Ook dat is de vrucht van ervaring", aldus De Jong.

Lees meer:
0 reacties