Luuk de Jong gunt Bosz PSV-titel: "Zo moet voetbal eigenlijk zijn"

Luuk de Jong met de schaal
Luuk de Jong met de schaal Foto: © BSR Agency

Luuk de Jong is blij dat hij PSV heeft kunnen helpen aan de 25e landstitel in de clubhistorie. De 33-jarige spits heeft het gevoel dat er nog veel meer in het vat zit.

"Het is maar een getal, 33. Ik voel me nog heel goed en heel fit. Ik wil nog lang doorgaan en wil nog meer titels pakken", reageerde de spits na afloop van de kampioenswedstrijd bij de NOS. "Ik blijf gewoon gas geven. Dat is hoe ik in elkaar zit. Zolang ik fit ben en me goed voel, blijf ik dat doen. Dan blijf ik afjagen en het team op sleeptouw nemen. Wie weet hoe lang ik dat nog vol kan houden."

Wie De Jong het PSV-succes het meeste gunt? Coach Peter Bosz. "Hij heeft een bepaalde manier van spelen en heeft daar helaas nooit grote prijzen mee kunnen pakken. Maar zo moet voetbal eigenlijk zijn; zo spelen en kampioen worden. Ik heb daar veel respect voor, dat hij altijd aan zijn ideeën heeft vastgehouden en dat hij mensen wil entertainen."

Het gevoel bij de spits was direct goed na een eerste ontmoeting met Bosz. "Het klopte direct. Hoe hij wil spelen, zo denk ik er ook over, net als meerdere jongens in het team. Dat pakte direct goed uit. We zijn als team alleen maar gegroeid en hebben een fantastisch seizoen gedraaid."

Lees meer:
0 reacties