Luuk de Jong: "Dat is op Champions League-niveau helemaal zonde"

Luuk de Jong tegen Borussia Dortmund
Luuk de Jong tegen Borussia Dortmund Foto: © Pro Shots

Luuk de Jong was na afloop van het duel tegen Borussia Dortmund gematigd tevreden. De spits denkt dat de Eindhovenaren iets beter waren, maar besefte ook dat zijn ploeg ietwat heeft gemazzeld bij het penalty-moment.

"Ik denk dat 1-1 uiteindelijk wel terecht is, maar ik denk dat wij beter aan de bal waren", vertelt De Jong bij RTL 7. "Zij loeren op de omschakeling en daar hebben ze de kwaliteiten voor. Als wij in de beginfase scherper zijn, dan kunnen we één, misschien twee goals maken. Dat is op Champions League-niveau helemaal zonde. Het is zonde dat we er niet meer uit hebben gehaald, want er zat wel meer in."

"Wij zijn wel blijven voetballen en ook de complimenten voor de verdediging", gaat de aanvoerder verder. "Dat was ook de kracht van ons en komen we in de eindfase, maar dan is de laatste pass dan net niet goed. Het is trouwens heel fijn dat we een penalty krijgen, want dat was best discutabel moment, volgens mij."

De Jong benutte de penalty en zette PSV op 1-1. "Ik weet wel wat mijn hoek is, maar ik wacht ook op de keeper. Hij bleef heel lang staan, maar ik schoot hem goed en hard in de hoek. Fijn dat hij erin ging, want de spanning neemt wel toe. Het was ook een goed moment voor de 1-1, want daarna zie je dat we proberen door te drukken. Maar heel grote kansen hebben we daarna ook niet meer echt gehad", aldus De Jong.

Lees meer:
0 reacties