Luuk de Jong blikt terug: "Blijft het hoogtepunt in mijn carrière"

Luuk de Jong scoorde tegen Borussia Dortmund
Luuk de Jong scoorde tegen Borussia Dortmund Foto: © Pro Shots

Luuk de Jong kijkt met veel plezier terug op zijn jaren in Spanje. De spits van PSV beleefde mooie momenten bij Sevilla en FC Barcelona.

In 2019 ruilde De Jong Eindhoven in voor Sevilla, waarmee hij in 2020 de Europa League. In de finale tegen Inter (3-2) scoorde de Nederlander twee keer. "Dat blijft het hoogtepunt in mijn carrière", vertelt hij aan The Guardian. Een jaar later speelde hij een seizoen op huurbasis bij FC Barcelona, waar hij Lionel Messi net misliep. "Dat was raar. Ik was natuurlijk niet gehaald als directe opvolger. Niemand kan hem vervangen. Ik zat in de kleedkamer wel op zijn plek. Dat was leuk."

Toen Ronald Koeman ontslagen werd en Xavi voor de groep kwam, kreeg De Jong te horen dat hij in januari weg mocht. De spits wilde echter graag blijven voetballen in Camp Nou. "Daarna scoorde ik een aantal belangrijke goals, vooral kopballen", herinnert De Jong. Toen ging het publiek bij elke corner en vrije trap mijn naam zingen. Ik denk niet dat het beter kan dan dat. Ik was daar erg trots op."

Lees meer:
0 reacties