"Luuk de Jong benoemt dat gewoon en ook Xavi Simons had zo'n verhaal"

Luuk de Jong en Xavi Simons
Luuk de Jong en Xavi Simons Foto: © Pro Shots

PSV had zondagmiddag een gouden kans om de voorrondes van de Champions League te kunnen bereiken, maar speelde gelijk tegen SC Heerenveen. De Eindhovenaren oogden ongeorganiseerd, waardoor de Friezen zelfs konden uitlopen naar een 1-3 voorsprong in het Philips Stadion. Na afloop legden Luuk de Jong en Xavi Simons de vinger op de zere plek bij PSV.

"Dat viel mij dus ook echt op", vertelt PSV-watcher Rik Elfrink in de Peesjevee Podcast. "In de verklaring van Luuk de Jong bijvoorbeeld. Hij gaf echt aan dat wanneer PSV de bal veroverde, deze ook heel snel kwijt was en dan gewoon niet goed staat. En dat bij snel balverlies de afstanden niet kloppen. Het veld is te lang. De Jong benoemt dat ook gewoon en ook Simons had een tactisch verhaal."

"Van Nistelrooij wijdt het snel aan individuele fouten", gaat de journalist verder. "Die 1-1 is een individuele fout, maar ik heb SC Heerenveen ook kansen zien krijgen op momenten dat de organisatie gewoonweg niet klopte. Ik snap wel wat hij bedoelt en dat hij kijkt naar data als 'expected goals', maar je had het gevoel, zeker na de 1-3, dat het ook nog 1-4 en 1-5 kon worden. Omdat SC Heerenveen er een paar keer goed doorheen kwam."

"PSV is dan te gehaast, slordig en gewoon slecht aan de bal. Dan valt het een beetje uit elkaar en zijn er geen patronen waar je op terug kan vallen. Na die 1-0 verwacht je dat PSV het snel afmaakt, maar na die fout van Ramalho zie je een aantal momenten waarop PSV heel kwetsbaar is", aldus Elfrink.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand