Luuk de Jong bekritiseerd: "Lukaku kan dat wel, maar hij niet"

Luuk de Jong
Luuk de Jong Foto: © BSR Agency

Luuk de Jong is bezig aan een ijzersterk seizoen in het shirt van PSV. De aanvoerder van de Eindhovenaren is bij veel doelpunten betrokken, maar toch is oud-PSV-trainer Aad de Mos kritisch op de spits.

De Mos is überhaupt niet onder de indruk van het niveau van de spitsen in de Eredivisie. "Als we de drie topscorers nemen en analyseren: ze zijn alle drie geen top", vertelt De Mos bij Goedemorgen Eredivisie. "Luuk de Jong kan niet bij FC Barcelona in de basis spelen. Terwijl Romelu Lukaku wel in de top speelt. En Vangelis Pavlidis doet niet mee bij het Griekse elftal. In Nederland is dat top..."

Ook is De Mos niet onder de indruk van Feyenoorder Santiago Giménez. De Mos vindt de Mexicaanse spits namelijk behoorlijk overschat en kan de doelpuntendroogte van Giménez dus wel verklaren. "Omdat hij niet zo goed is als iedereen denkt. Ik vind hem meevoetballend al niet sterk. Je ziet zijn tekortkomingen. In de grote wedstrijden heb ik hem ook niet gezien, zoals tegen Atlético Madrid. Het duurt me allemaal een beetje te lang", aldus De Mos.

Lees meer:
0 reacties