Luuk de Jong baalt niet van Oranje-besluit: "Had ik helemaal niet"

Luuk de Jong is blij met de landstitel
Luuk de Jong is blij met de landstitel Foto: © NESimages

Luuk de Jong heeft tot dusver geen spijt gehad van zijn besluit om zich niet meer beschikbaar te stellen voor Oranje. De spits van PSV hunkerde tijdens zijn vakantie geen moment naar meedoen bij het Nederlands elftal.

"Ik heb een weloverwogen keuze gemaakt. Dat gevoel van willen meedoen had ik helemaal niet. Je kijkt wel met een bepaald oog naar hoe ze spelen, ook omdat je veel jongens goed kent", geeft De Jong aan De Telegraaf. De aanvaller volgt het EK wel op de voet en keek uiteraard met bijzondere belangstelling naar Joey Veerman. "Daar is veel over gezegd. Dat is een geweldige voetballer."

"Dat hij dan een keer zo’n dramatische wedstrijd speelt, kan gebeuren. Het overkomt je soms. Iedereen heeft wel een paar keer in zijn carrière een wedstrijd dat het allemaal niet meezit. Het lukte deze keer helemaal niet. Dan word je ook nog voor de rust gewisseld. Topsport is keihard. Maar Veerman komt er wel overheen. Die stapt erover heen en gaat straks weer gewoon lekker voetballen. Dat doet hij het liefste. Daar heb ik geen zorgen over", aldus De Jong.

De captain van PSV zocht geen contact met zijn ploeggenoot: "Nee, ik heb hem met rust gelaten. Ik weet precies hoe het gaat. Er zijn zoveel mensen die dan contact met je zoeken. Ik dacht: laat hem maar. Nogmaals, Joey komt er wel overheen." Over Jerdy Schouten is De Jong tevreden: "Die doet het heel goed. Hopelijk kan hij zijn plek behouden en belangrijk zijn voor het elftal."

Lees meer:
0 reacties