Luuk de Jong adviseert PSV'ers: "Waarom zou je niet blijven?"

Luuk de Jong viert een treffer
Luuk de Jong viert een treffer Foto: © Pro Shots

Luuk de Jong beleefde een uitermate succesvol seizoen als aanvoerder van PSV. De spits presteerde uitstekend met de Eindhovenaren en denkt dat er nog genoeg rek in de huidige spelersgroep zit.

"Zeker, als we bepaalde spelers kunnen behouden", vertelt De Jong in gesprek met Voetbal International. "Dat is het lastigste in Nederland. Topclubs in het buitenland kunnen hun beste spelers behouden, hier worden ze uiteindelijk altijd weggekocht. Het is moeilijker, maar daarom ook knapper als je een team bij elkaar kunt houden."

"Of ik daar als aanvoerder nog een rol in kan spelen? Ik heb het er zeker weleens over met bijvoorbeeld Joey Veerman", reageert de aanvoerder van de Eindhovenaren. "Dan vraag ik naar zijn plannen en waarom hij niet nog een jaar zou blijven."

"Maar als er echt mooie kansen voor hem komen, dan zeg ik hem ook: Waarom zou je het niet doen? Snap je. Ik heb het zelf ook gedaan. Je weet ook nooit hoe volgend seizoen weer zal zijn. Er kan van alles gebeuren. En Joey heeft nu zo’n mooi jaar gehad", aldus De Jong.

Lees meer:
0 reacties