"Luc Nilis zei dat Lammers echt een grote speler zou worden"

Sam Lammers
Sam Lammers Foto: © Pro Shots

Sam Lammers maakt veel indruk in de spits bij FC Utrecht. Martijn Krabbendam en Geert-Jan Jakobs van Voetbal International denken dat de 26-jarige aanvaller een stap hogerop kan maken. Dat vertellen zij in de podcast Rondje Eredivisie.

Martijn Krabbendam vindt de spits niet te goed voor FC Utrecht. "Nee, anders had hij nog wel bij Rangers gezeten toch of Atalanta waar die dan ook zat. Blijkbaar is dit zijn niveau." Geert-Jan Jakobs is het daar echter niet mee eens. "In aanleg is hij wel te goed voor FC Utrecht. Qua puur talent."

Daarna geeft Krabbendam aan dat de spits meer moet kunnen dan een bal goed kunnen aannemen. Jakobs verdedigt daarna zijn mening. "Hij heeft heel veel. Zes jaar geleden sprak ik met Luc Nilis ooit had over speler met wie PSV ooit heeft gewerkt. Hij was toen daar spitsentrainer. Hij noemde toen specifiek de naam van Lammers. Die kwam net door bij PSV. Hij zei dat het echt een grote speler zou worden. Hij is mentaal heel goed en is tweebenig. Als Nilis dat zegt. Hij is ook altijd rustig aan de bal."

De journalist ziet dat dan ook terug bij de spits. "Maar het lijkt me wel een jongen die vertrouwen nodig heeft. Die blijkbaar dus goed kan leren onder een trainer als Ron Jans. De afgelopen jaren heeft Lammers van club naar naar club gehopt en dat is niet bevordelijk voor zijn carrière, maar als je ziet hoe goed hij het nu doet. Ik denk dat hij nog een stap kan maken."

Ook Krabbendam is het daar mee eens. "Zeker, het is ook een mooie speler om naar te kijken. Alleen er ontbreekt ook wel wat aan. Het kan toch niet alleen aan die trainers liggen die hem geen vertrouwen hebben gegeven? Er zal iets zijn in zijn spel of karakter wat die zou moeten verbeteren om die stap hogerop te maken."

Jakobs denkt dat de aanvaller een goede club met een goede trainer moet zoeken. "Dan kan hij wel een stap hogerop maken naar bijvoorbeeld FC Twente. Ze zullen voor Wout Weghorst gaan, maar ook Lammers is voor mij een prima zet om hem te halen. Ik zou het ook niet onlogisch vinden als Feyenoord aan hem zou denken." Krabbendam vult aan: "Volgens mij hebben ze weleens aan hem gedacht bij Feyenoord", aldus de journalist.

Lees meer:
0 reacties