Luc Nilis over oud-PSV'er: "Dat heb ik hem altijd kwalijk genomen"

Luc Nilis in het Philips Stadion
Luc Nilis in het Philips Stadion Foto: © BSR Agency

Luc Nilis is natuurlijk één van de absolute helden uit de geschiedenis van PSV. De Belgische oud-voetballer speelde onder diverse hoofdtrainers in zijn loopbaan en maakte bij Anderlecht oud-PSV-trainer Aad de Mos mee. Al had Nilis een bijzondere relatie met de hoofdtrainer.

Nilis begint op het U10 International Tournament van Rood-Wit met vertellen over hoe hij in België onder zijn dienstplicht uitkwam. "In België viel er wel wat te regelen. Ik kon binnen en buiten lopen op de plaats waar ik gelegerd was, vlak bij het trainingscomplex van de club. Alles was geregeld", wordt hij geciteerd door het Eindhovens Dagblad.

Nilis haalde op het toernooi de nodige herinneringen op, samen met oud-trainer Guus Hiddink. De twee werkten dan wel nooit samen, maar zijn vol lof over elkaar. "Ik had Guus graag als coach gehad", gaat de Belgische oud-voetballer verder. "Want Belgische trainers... die konden er destijds niet veel van. Ze speelden veel te ver van de goal vandaan, wat mij totaal niet lag. Al had ik met Aad de Mos ook een haat-liefdeverhouding bij Anderlecht."

"In 1990 zette hij me op de bank tijdens de Europacup II-finale tegen Sampdoria en mocht ik in de tweede helft van de verlenging pas invallen bij een 2-0-achterstand. Een dag later kreeg ik te horen dat ik niet geselecteerd was voor het WK 1990. Dat heb ik De Mos altijd kwalijk genomen", aldus Nilis.

Lees meer:
0 reacties